Botox

Hem / Botox

Botox- och svettbehandling

Botox är ett ord många kopplar till plastikkirurgi. Botox används ofta för att reducera rynkor i ansiktet, vilket man kan ifrågasätta då rynkor är en naturlig del av åldrandet. Men precis som vi nämnt tidigare på sidan, så har vårt samhälle fått oss att bli osäkra i våra egna kroppar och uppmanar oss till att förändra våra utseenden. Rynkor är en av många sådana saker.

Ett annat ålderstecken många mår dåligt över och som ofta anses som fult och osmickrande, är celluliter, läs gärna mer om cellulitbehandlingar och hur du kan få bort andra vanprydande hudförändringar.

Vanliga frågor om botox

Vad är botox?

Botox är ett ämne som sprutas in under hudens muskulatur, som är muskelavslappnande. Botox är framställt av Botulinum A, som använts inom medicin sedan 50-talet – från början för att motverka överaktivitet runt ögat, t.ex. okontrollerad blinkning.

Vad kostar botox?

Botox kostar ca 3000–3500 kr per område. Vid behandling av mer än ett område vid samma tillfälle kostar det första området 3000–3500 kr, och det andra ca 1500 kr. Men priset kan dock skilja sig mellan olika kliniker och plastikkirurger.

För dig som är intresserad av botox i Stockholm så finns flera duktiga kliker du kan googla där det kostar omkring 3000 kr för en behandling.

Vad används botox till idag?

De vanligaste användningsområdena för botox är:

  • Rynkor i pannan: Horisontella rynkor som uppstår när man rynkar pannan.
  • Bekymmersrynkor: Rynkor mellan ögonbrynen, ofta när man är bekymrad.
  • Kråksparkar: Små rynkor vid ögonen som kommer fram när man ler.

Botox mot svett?

En annan sak botox används för är svett, t.ex. som behandling mot hyperhidros. Man sprutar då in botox i kroppen för att minska svettande. Detta används av människor som har extrema besvär med sitt svettande, och är inget du ska göra bara för att du tycker det är obekvämt att svettas.

Hur länge håller botox?

  • Botoxbehandling mot rynkor håller ca 3–6 månader.
  • Botoxbehandling mot svett håller ca 7 månader.

Var kan man göra botox?

Om du är en av de många människor som är intresserade av botox, så finns det många kliniker du kan vända dig till. Det finns t.ex. många plastikkirurger i Umeå, Göteborg, Stockholm, som är kunniga och kan hjälpa dig med olika behandlingar. Du får rådgivning före ett eventuellt ingrepp, och när ingreppet väl utförs är det av kunniga kirurger.