Hudförändringar

Hem / Hudförändringar

Hudförändringar är en naturlig del av våra liv, tyvärr. Ju äldre vi blir desto mer hudförändringar samlar vi på oss, och desto mer sliten blir vår hy. Hudförändringar kan se ut på många olika sätt, det kan vara allt från acneärr till celluliter.
Vissa har mer ont av hudförändringar än andra, och därför är det tur att det finns plastikoperationer som gör att du kan få bukt på dina hudförändringar, om man känner att man vill det. Nedan kan du läsa mer om olika sorters hudförändringar.

Acneärr, brännskador m.m.

Plastikkirurgins kanske vanligaste och mest omtalade behandling är att injiciera botox men plastikkirurgi finns också till för när du varit med om något som skapat omfattande hudförändringar, såsom allvarliga acneärr, en brännskada eller liknande.

Mår du dåligt av dina hudförändringar?

Brännskador, röda acneärr i ansiktet – Det är lätt att tycka att hudförändringar är vanprydande, men det viktiga är att du mår bra i ditt utseende, inte vad någon annan tycker. Men hudförändringarna kan ändå kännas jobbiga att ha kvar. Du har möjlighet att med hjälp av ett ingrepp gå tillbaka till den du en gång var och t.ex. ta bort acneärr i ansiktet.

Plastikkirurgi – ta bort ärr och andra hudförändringar

Många kopplar ärr och liknande hudförändringar till ett trauma eller ett dåligt minne, och kan därför känna ett behov av att besöka en klinik för att korrigera det.
Plastikkirurgi kan hjälpa dig att bli av med ärren som ständigt påminner dig om en händelse som du egentligen bara vill glömma, t.ex. hos plastikkirurger i Malmö, då de har många duktiga hudläkare.

Cellulitbehandling

Vad är celluliter och hur uppstår celluliter?

Celluliter är små gropar som bildas i huden när fettet i underhuden är ojämnt. Celluliter kan uppstå på olika sätt och p.g.a. olika faktorer:

  • Celluliter kan påverkas av hormoner och ärftliga aspekter.
  • Din livsstil – ät nyttigt, träna och undvik rökning samt alkohol. Dessa försämrar blodcirkulationen och en dålig blodcirkulation ökar risken för att celluliter bildas.

Hur får man bort celluliter?

Vi har redan varit inne på det, men för att få bort celluliter är det viktigt att äta rätt kost och undvika rökning samt alkohol, men det finns också andra knep att ta till när man vill få bort celluliter snabbt.

Cellulitbehandling – ta bort celluliter med laser

Det finns framgångsrika cellulitbehandlingar som får dina celluliter att försvinna snabbt.